duminică, 23 noiembrie 2014

Tronul de clestar - Sarah J. Maas


Sinops:  În întunecatele şi mizerabilele ocne din Endovier o fată de optsprezece ani îşi ispăşeşte o condamnare pe viaţă. Ea este o asasină, cea mai bună din breasla ei, dar a făcut o greşeală fatală. S-a lăsat prinsă. Tânărul căpitan Westfall îi oferă o ieşire: libertatea în schimbul unui uriaş sacrificiu. Celaena trebuie să-l reprezinte pe prinţ într-o competiţie până la moarte - luptând cu cei mai talentaţi hoţi şi asasini ai ţării. Indiferent dacă rămâne în viaţă sau moare, Celaena va fi liberă. Indiferent dacă câştigă sau pierde, ea îşi va descoperi adevăratul destin. Dar va putea să se înmoaie inima ei de asasin?
  
Cu toţii avem cicatrici, Dorian. Ale mele se întâmplă să fie mai vizibile decât ale celorlalţi.”
 
Impresiile mele: De fapt, "Tronul de cleştar" este o carte atât de plină de răsturnări de situație, cu personaje atât de speciale și complicate, că este aproape imposibil să vorbim despre această poveste, fără a divulga -fără să vreau- detalii importante.
                       Tronul de cleştar este o fantezie stabilită într-o țară departe în timp și spațiu. Una terra composta da diversi regni, molti dei quali con il tempo sono andati in rovina e assoggettati al volere di un unico sovrano, il re di Adarlan. O împaraţie alcătuită din mai multe regate cucerite , aflate sub conducerea unui singur rege, regele Adarlan. S-ar putea crede că aceasta este doar o împărăție războinică  care caută să se extindă în alte zone, dar descoperim  că aceasta este mult mai complexă:... o mulțime de oameni distruşi de o singură persoană, regele ţinutului  Adarlan, pentru care puterea  pare a fi mai importantă decât orice.Acesta e un personaj care planează ca o umbră, înfricoșător, simti pericolul  pe care îl  emană și totuși știm puține lucruri despre el și rolul jucat în viața personajul principal. On sait qu'il y a quelque chose mais on ne sait pas quoi. Noi știm că există ceva, dar nu știm ce.  
             Tronul de cleştar  este o carte care m-a surprins foarte mult   şi încă de la primele pagini  a reușit  să mă captiveze , deoarece personajul principal Sardothien nu are doar forță și o  inteligență uimitoare, dar, de asemenea, deţine un  simţ al  umorului foarte dezvoltat si un spirit incasabil.
            Mi-a plăcut pentru că  povestea ne arată o viziune realistă și curajoasă a  pericolelor cu  care se confruntă personajul principal…Celaena trebuie să treacă teste dure în lupta ei  pentru supraviețuire împotriva altor potențiali campioni și va trebui să dovedească că este cea mai bună în toate. Chaol, căpetenia străjerilor regal, și Dorian, prințul moștenitor, vor fi tovarășii fetei  în această aventură, aliații ei , prietenii ei .
           Celaena este o  femeie puternică, mândră și inteligentă, dar, de asemenea, extrem de vulnerabilă. Sotto la maschera d'assassina si nasconde un viso che ha sofferto le pene dell'inferno e che sa che la sua sofferenza non è ancora finita. Sub masca de criminal se afla o fata care a suferit chinurile iadului, o fată care  știe că suferința sa, nu s-a terminat încă.
Lo so, come si può provare compassione per un'assassina?            În plus față de Celaena mi-a plăcut la fel de mult de  Chaol Westfall, căpetenia străjerilor regali. Due uomini, una donna, questo vuol dire che sì, nel romanzo aleggia un'atmosfera romance che non guasta ma anzi, invoglia il lettore a saperne di più.Căpitanul  gărzii regale eC'est un personnage très sombre, très renfermé, et vraiment très complexe.ste un personaj foarte întunecat, foarte retras si foarte complex. J'attends avec impatience d'en savoir plus sur lui, car j'ai très envie de le connaitre mieux. Astept cu nerabdare sa afle mai multe despre el, pentru că chiar vreau să îl cunosc mai bine.
               Sarah J. Maas a creat o poveste misterioasă, intrigantă, magică și plină de acțiune.L'ingegno della Maas non consiste solo nell'aver intessuto bene una storia interessante e dei personaggi caratterizzati alla perfezione, ma le va riconosciuto il grande merito di aver creato un vero e proprio mondo ricco e dettagliato in cui farli muovere.  Ingeniozitatea  lui  Maas   iese în evidenţă nu   doar pentru ca a creat o poveste interesantă cu personaje perfect  caracterizate, dar trebui să îi fie recunoscut marele merit de a fi creat o lume cu adevărat bogată și detaliată.. Ogni paese dell'Erilea ha la sua storia, la sua lingua, le sue tradizioni, i suoi usi ei suoi costumi, ogni personaggio ne è una piccola rappresentazione e, durante la lettura delle novelle e del romanzo, riusciamo ad avere una visione ampia di ognuno di essi. Fiecare  țară are propria sa istorie, limba, tradițiile și obiceiurile sale, fiecare personaj este o reprezentare mică și în timp ce citeşti romanul, se poate observa o vedere de ansamblu. Mi-a placut intriga politică care începe să se vadă odată cu apariţia  prinţesei Neemia și fragmentele cu ducele Perrington .
           Universul în care  evoluează Celeana, Chaol, Dorian și Nehemia este fascinant. Sunt atât de multe răsturnări de situație, evenimente interesante, intrigante,  care uneori m-au făcut să râd alteori mi-au adus lacrimi în ochi , și din când am fost stăbătută  de câte un fior , pentru că există, de asemenea, o latură întunecată și amenințătoare în această carte. Sunt curioasă să aflu mai multe despre Helen, zâne, misiunea atribuită unei Celaena reticente, semnele  Wird și ușile către alte lumi. Mi è piaciuto l'intrigo politico che si comincia a intravedere e che vede protagonista la principessa Nehemia e le trame del duca Perrington (altro personaggio che devo inquadrare meglio).
              În concluzie, recomand această carte deoarece este bine scrisă, interesantă și captivantă,  ține cititorul lipit de paginile sale de la început până la sfârșit, scenele de actiune sunt atât de divizate încât pare ca urmareşti un film, sentimentele sunt analizate în profunzine și permite cititorului să se simtă mai aproape de personajele care îi interesează, și lasă-mă să-ți spun,  finalul este surprinzător !

3 comentarii:

 1. Sa vezi al doilea volum cat de bun poate fi :X. Mie mi-a placut foarte mult si primul, dar a doilea e pur si simplu uimitor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Kritz nu ma ispiti:)) te rooooog.... am promis ca nu mai cumpar carti o perioada...

   Ștergere
  2. Stiu, stiu cum e. Si eu am ditamai raftul de carti pe care nu le-am citit inca, dar o lista si mai mare de carti pe care mi le doresc :)) Si tot apar carti faine, si tot vreau cat mai multe.. Diamantul chiar merita, mi-a placut ft ft ft mult. Zilele astea o sa ii fac si o recenzie.

   Ștergere