vineri, 3 ianuarie 2014

E usor sa te iubesc - Tammara Webber


Titlu: E usor sa te iubesc
Titlu original: Easy
Autor: Tammara Webber
Editura: Epica
Anul apartitiei: 2012
Sinops:Salvata de un strain. Bantuita de un secret. Cateodata, dragostea nu-i un lucru simplu...El o urmareste, dar nu face cunostinta cu ea pana cand, odata, intr-o intalnire neasteptata, el devine salvatorul ei. Atractia dintre ei e incontestabila. Totusi trecutul, pe care el s-a straduit atat de mult sa-l depaseasca, si viitorul, in care ea-si pune atat de mari sperante, ameninta sa-i desparta. Numai impreuna ar putea sa lupte cu durerea si vinovatia, sa infrunte adevarul si sa gaseasca neasteptata putere a dragostei.
Jackie este o fata frumoasa, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil si i se pare ca viata e usoara si viitorul ii zambeste. Fara veste, iubitul o paraseste pentru ca vrea sa incerce ceva nou, iar durerea despartirii o face sa nu mai ajunga la cursuri si sa fie la un pas sa piarda examenul si anul. Scapa ca prin urechile acului dintr-o tentativa de viol, parintii ii spun ca se duc la schi atunci cand hotaraste sa vina si ea acasa in vacanta... De unde sa inceapa sa se refaca? De n-ar fi prietenii, s-ar prabusi. Pas cu pas, ei o ajuta sa mearga mai departe. E ca intr-un joc, ii vor spune ei si o vor invata ca este destul de puternica pentru a supravietui.
"Dragostea nu e lipsa logicii
ci logica examinata si recalculata
incalzita si pliata sa se potriveasca
pe contururile dinlauntrul inimii."
Impresiile mele: Când am început să citesc această carte , mă așteptam la un roman în stilul celor scrise  de Nicholas Sparks , în care am găsit sensibilitate , frumuseţe şi   melancolie, care pe mine mereu  m-au mişcat  când i-am citit cărţile.  În romanele lui Nicholas Sparks, atunci când se întâmplă lucruri rele, acestea sunt  întotdeauna rezultatul hazardului. Povestile lui mi se par aproape ca visele.  El scrie povești de dragoste frumoase, iar atunci când închizi cartea, știi în adâncul sufletului  că intensitatea iubirii este intangibilă .  Ca o zână.
          Dar Tammara Webber este cu totul si cu totul diferita! Romanul ei
are acţiunea situată în viața de zi cu zi, cu personaje pe care le  poţi  intalni la orice colț de stradă. Personajele sale nu sunt nevinovate.  Ele  au o latură întunecată, secrete, suferință. Acestea sunt personaje  normale, care trăiesc o poveste normala.  Oricare din noi am putea fi Jackie , Erin  sau Lucas. Aceasta este ceea ce face ca acest roman  să fie atât de accesibil .
         Prin Jackie, ea descrie procesul prin care trecem   şi se repetă în  mod constant după un eveniment traumatic: pierdere, durere, șoc. La începutul poveștii, Jackie este  o  scolarita frumoasă care a venit  din  provinciei  și a fost  abandonată.  Dar  treptat, pe măsură ce intriga devine mai clară, Jackie este  mai  puternică și puterea  ei de  caracter este revelată prin intermediul  lui Lucas. Deşi este o victimă, ea îndrăzneşte  să se afirme și să spună "stop".
 Autorul  descrie  calitățile  dar de asemenea şi  impulsurile umane întunecate,  acoperind  aspecte  cum ar fi violul sau crimă, dar nu cade niciodată în voyeurism. Webber abordeaza fiecare subiect cu delicatețe . Poveste de dragoste dintre Jacqueline și Lucas este dulce, romantică, senzuală și suficient de picantă pentru a face povestea interesantă.Scenele violente sunt terifiante, lasându-ne pietrificaţi , dar autorul reușește să păstreze o scriere delicate.
I colpi di scena non mancano quindi vi posso dire che Easy è un' ottima lettura che ci fa sognare con una romantica storia d'amore, ma ci fa anche riflettere sulla condizione della donna oggi, dove gli stupri sono all'ordine del giorno e dove molte ragazze vivono nel terrore e nel silenzio per paura di essere accusate come istigatrici; in una società che si considera civilizzata è inaccetta                         Meandrele nu lipsesc, dar  pot să vă spun că “E uşor să te iubesc” este o carte  bună care ne face să visăm la  o poveste de dragoste romantica, dar  de asemenea, ne face să reflectăm asupra statutului femeilor de astăzi, în care violurile sunt la ordinea zilei  dar  cele  mai multe fete se  tem  să îşi acuze agresorii  ,ceea ce  într-o societate care se consideră civilizată  este inacceptabil.
           Mi-a plăcut modul în care este tratată tema principală, eLa rupture, l'agression sexuelle, l'évolution de Jacqueline par rapport à cet élément m'a bien ple e   șecul , agresiunea sexuală dar şi  evoluția lui Jacqueline . Mi-a plăcut modul în care a evoluat relația  dintre Lucas și Jacqueline  de-a lungul cărții, care contrastează cu alte relaţii ale  Jacquelinei. Com Kennedy era meio que uma coisa de criança, idealizado. Cu Kennedy a fost un fel de iubire de copil, idealizată. Com Lucas , a relação é mais madura e honesta. Cu Lucas, relația este mult mai matură și cinstită.
Concluzia : "E uşor să te iubesc"  este așa cum am spus mai mult decât o poveste de dragoste.  Se arată literalmente că ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.  .În titlu se spune că nu este ușor să știi in cine să ai încredere , dar   la sfârșitul cărții, Tammara Webber susține că este ușor de a alege să fii cu persoana care îţi place.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu