duminică, 14 aprilie 2013

Cheia - Simon ToyneAutor: Simon Toyne
Titlul original: The Key
Titlu tradus: Cheia
Anul apariţiei: 2012
Număr de pagini: 456
Editura: ALL

“Cheia descãtuşeazã Sacramentul
Sacramentul devine una cu Cheia
Iar pãmântul se cutremurã(…)”

                 Nu este ușor sa prezinti  continuarea unei carti  fără a  dezvalui  elemente din  primul roman care ar trebui să rămână complet necunoscute.
               Actiunea in  Sanctus  se desfasoara in orasul turc Ruina , creat de Simon Toyne pentru romanele sale, dar descris atât de viu incat mi-am dorit sa  merg intr-o   excursie acolo.  Orașul vechi, mai în vârstă decât orice, este dominat de  Citadela. Misterul  Citadelei  a fost subiectul primului roman,  dar  în Cheia vom afla mai multe despre sensul său și oamenii care doresc sa il gaseasca.  Unele personaje  ne sunt familiare, altele sunt noi, dar drumul este plin de surprize și pericole teribile.
                Așa cum vă așteptați după ce ați citit Sanctus, misterele din trilogie pot  implica Biserica, dar ele merg mult mai adânc înapoi în timp  și au o semnificație mult mai mare pentru omenire.  Cheia   combina cu succes istoria, mistere, intrigi  și da, o poveste de dragoste . Gabriel Mann și Liv Adamsen s-au întors pentru o altă aventură nebunească . Ceea ce vor descoperi impreuna ii va soca si va schimba lumea pentru totdeauna...
         A fost  o plăcere să  aflu  un pic mai mult despre Gabriel, Liv și alte personaje din  primul roman. Nici unul dintre personaje  nu a supraviețuit evenimentelor neatins emotional sau fizic.  Dintre personajele noi mi-au  placut  : un  om misterios cunoscut sub numele de Fantoma si  Cardinalul Clementi de la Vatican.  Ritmul  poveștii este alert  ,fără loc de plictiseală sau dorinţă de a sări câteva pagini pentru că acţiunea bate pasul pe loc .
             Am citit Cheia  aproape pe nerasuflate si, ca orice carte buna, mi-am dorit sa nu se termine. Este o carte pe care o recomand celor pasionati de enigme, religie, conspiratii sau fantasy  .
Lectura placuta!

Linkuri de achiziție:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu