sâmbătă, 1 decembrie 2012

Personaje - Printesa Gheturilor de Camilla Läckberg

,,Acum se instalase pacea peste micul oraş, iar ea aproape putu să şi‑l imagineze hibernând. În acelaşi timp, ştia că pacea era iluzorie. Ură, invidie, lăcomie şi răzbunare, toate adunate sub un mare capac, creat de sentimente precum: „Ce ar zice lumea?”. Toată meschinăria şi răutatea mocniseră sub o suprafaţă ce mereu trebuia să arate îngrijit şi curat. Stând acum pe stâncile din Badholmen şi privind spre orăşelul acoperit de zăpadă, se întrebă în tăcere ce secrete apăra.”


 Fjällbacka:
orasul unde are loc povestea . Este un oraș de coastă  mic și liniștit  în care în care toată lumea cunoaste pe toata lumea  și nimic important nu se  întâmpla. Orașul aparent idilic, în care oamenii bogați se înghesuie să cumpere case de vacanta detine mai multe secrete întunecate decat lasa locuitorii sa se vada.


 ERICA FALCK: personajul  principal al romanului , o  scriitoare de biografii  foarte inteligenta, independenta  și grijulie. Erica este un fel de Bridget Jones care nu si-a găsit confortul sentimental până la 35 de ani si care il va reintâlni acum pe prietenul ei din copilărie, Patrick, politistul in seama căruia  cade  investigatiile in "cazul Alexandra".PATRIK Hedstrom: un politist tanar  și timid  .Este desemnat sa cerceteze  uciderea Alexandrei  Wijkner dar  nu primește nici un sprijin de la restul sectiei de politie . Erica este cea care il  ajută. Odata cu intoducerea acestui  personaj  o poveste de dragoste are loc  in  paralel cu investigatia .


WIJKNER Alexandra (Alex): Fosta prietena a Ericai din copilarie. Este  gasita moarta in cada  cu venele taiate.  A fost o persoana  liniștită și a lucrat într-o galerie de artă.  Până la   momentul in care a fost gasita moarta  , avea o viata obisnuita: un soț, o  mamă fericită și un loc de muncă.


 Dan și Pernilla KARISSON: Sot si sotie.Sunt prietenii Ericai si au trei copii impreuna . Dan a fost odată prietenul  Ericai  . Secrete ies la iveala si Dan este implicat in ancheta asupra mortii Alexandrei.

Anna și LUCAS: Anna este sora Ericai iar Lucas soț ul abuziv  al Annei.Ei au doi copii. Anna va trebui să ceara ajutorul  Ericai pentru a putea  scapa de sotul  ei.

Birgit și KARLERIC CARLGREEN: părinții Alexandrei. O roaga pe  Erica să scrie o carte despre  Alex  stiind ca au fost prietene apropiate in copilarie  și Erica este  autoare de  biografii.

 HENRY WIJKNER: Soțul Alexandrei ,  un afacerist rece.

Anders Nilsson: Un pictor  alcolic  cu care se pare ca Alexandra a avut o legatura. El a pictat mai multe tablouri  pentru galeria Alexandrei .

NELLY Lorentz: proprietara  miliardara a conacului  din  Fjällbacka.. Fiul ei a a disparut in urma cu un sfert de secol . Nelly pare  sa aiba legaturi  cu familia Alexandrei .

 JAN Lorentz: fiul  adoptat de  Nelly. Principalul lui interes este să primeasca  moștenirea de la mama sa. 

VERA: Mama lui Anders și menajera  conacul lui Nelly.

 BERTIL Hedstrom:  Este o caricature de politist  , stupid dar  cu o parere foarte buna despre sine . Este sigur ca va fi chemat inapoi la  Goteborg  cand isi vor da seama  ce pierd.  Are un asistent competent pe Patrik  Hedstrom .
                                                                  0_78552_224df6ea_L (500x202, 86Kb)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu