duminică, 9 octombrie 2022

Clubul de carte secret al domnilor - Lyssa Kay AdamsEditura: LEDA

Autor: Lyssa Kay Adams

Serie: Bromance

Nr. pagini: 336

An aparitie: 2021

 

După ce am citit câteva romane thriller la rând, aveam nevoie de ceva mai ușor. Alegerea a fost „Clubul de carte secret al domnilor de Lyssa Kay Adams”. M-am gândit că, și de această dată, ca la majoritatea cărților de acest tip, voi da din nou peste ceva infantil și enervant, dar am fost plăcut surprinsă.

Această carte este primul volum din seria „Bromance”. Aflăm povestea lui Gavin și a Theei. Cei doi sunt căsătoriți de trei ani și cresc două fete gemene împreună. Cu toate acestea, relația lor nu merge bine și asta chiar de mult timp. Într-o zi, Thea îl dă afară pe Gavin din casă și începe să se gândească serios la divorț. Apoi prietenii lui Gavin îl recrutează în Clubul de carte secret și îi promit că îl vor ajuta să-și salveze relația.

Ce fac bărbații la acest club? Ei bine, ei citesc cărți romantice pentru a înțelege mai bine femeile.

La început, Gavin este sceptic în ceea ce privește acest club, dar pentru a-și recupera soția, este capabil să încerce orice și astfel se cufundă în lectura cărții romantice „Cucerirea contesei”.

Ideea poveștii este originală, interesantă și amuzantă, dar există și câteva teme mai serioase, precum traumele copilăriei sau bullying-ul la școală. Deși povestea este previzibilă, nu este plictisitoare.

Personajele, pentru o carte romantică ușoară, sunt bine create. Mi-a plăcut foarte mult Gavin. Este un tip cool, drăguț, care, în ciuda obstacolelor, vrea să lupte pentru familia lui. Thea a fost bine și ea, deși a avut momente în care m-a iritat puțin pentru că aveam impresia că nu știe ce vrea.

Cu toate acestea, cel mai mare succes al cărții sunt întâlnirile Clubului de carte. A fost foarte amuzant să văd jucători mușchiuloși de baseball, oameni de afaceri care citesc cărți romantice, analizând fiecare scenă și comportamentul protagoniștilor lor.

Limbajul este simplu și distractiv, dialogurile sunt destul de bine scrise și uneori chiar amuzante. Sfârșitul, după cum puteți ghici, este un final fericit tipic.

          Aspecte pozitive:

  • ~ Prezentarea masculinității nu într-un mod care este adesea impus de lume. Aici, „masculii alfa” pot bea cafea cu sirop de dovleac, pot arăta emoții și pot viziona „Mica Sirenă” alături de fiicele lor.
  • ~ Protagoniștii sunt oameni din carne și oase, au slăbiciuni, defecte și fac greșeli, apoi au curajul să le repare și să o facă la scară mare.
  • ~ Mult umor. Gavin m-a făcut să râd aproape toată cartea. Conversațiile sale interioare cu Contele Pantaloni –Mulați au fost hilare.
  • ~ Mesajul pozitiv al cărții – subliniază importanța comunicării și a conversației sincere într-o relație. Pare atât de evident, dar totuși atât de des oamenii uită de asta.

        Aspecte negative:

  • Număr mic de întâlniri ale Clubului de carte.
  • Mă așteptam ca bărbații să facă schimb de idei despre romane și să încerce să înțeleagă mai bine femeile lor. În schimb, de multe ori s-a simțit mai degrabă ca un manual de instrucțiuni pentru orice femeie, ca și cum toate suntem la fel. Și este suficient să-i faci cu ochiul femeii și să mergi cu ea la cumpărături și ea este deja dependentă fără speranță și nu mai poate gândi bine
  • Thea nu și-a asumat nicio responsabilitate pentru ruperea căsniciei ei și totul a fost pus pe umerii lui Gavin.
  • Nu mi-a plăcut sora Theei, Liv. Întotdeauna încearcă să o facă pe sora ei să se simtă prost în legătură cu Gavin. Păcat că personajul meu preferat, Braden Mack, alege această femeie în volumul următor.
  • Comportamentul celor două fete gemene a fost, de asemenea, oarecum nerealist. Fiicele Theei și a lui Gavin nu s-au purtat ca niște copii de 3 ani, păreau mult mai mature.
  • Așa cum este tipic pentru un roman de dragoste, tensiunea a fost, de asemenea, limitată aici, mai ales că povestea se îndreaptă spre un final fericit destul de previzibil. Ca cititor de thriller, sunt desigur obișnuită cu ceva diferit și am avut impresia că această carte ar fi putut fi scurtată. Cu toate acestea, nu m-am plictisit niciodată - și nu toate cărțile de dragoste reușesc să facă asta! 

2 comentarii: