vineri, 19 septembrie 2014

Call the Midwife (Sezonul 1- productie BBC )  Intotdeauna am fost fan al  serialelor dramă , așa că atunci când am aflat de existența acestei serii , produsă de  BBC (  una din slăbiciunile mele), fără ezitare, am început să o vizionez  și de la episodul pilot-am ştiut că va deveni una din preferatele mele.
Esta primera temporada nos adentra en la vida de la enfermera y comadrona Jenny Lee (Jessica Raine), desde su llegada a la Casa Nonnatus , donde empezará a trabajar           
Acest prim sezon ne prezintă viața asistentei - moașă Jenny Lee (Jessica Raine), la venirea acesteia la Nonnatus House, unde începe să lucreze ya demostrar lo aprendido en la escuela de enfermeras. și să demonstreze ce a  învățat la școala de asistente. Pero pronto Jenny se dará cuenta de las condiciones de vida y de los problemas que sufren los habitantes de la comunidad de Poplar (ubicada en el East End de Londres), cosas a las que ella no estaba acostumbrada ni preparada, pero que no serán impedimento para cumplir con su labor. Dar curând Jenny va realiza  cu ce  condiții și problemele se confruntă locuitorii din comunitatea (situată în East End din Londra), probleme cu  care nu este obişnuită , dar care nu o vor  împiedica  să își facă treaba.
      În afară de puternica și curajoasa Jenny, avem de asemenea, alte personaje, cu care este foarte ușor de a empatiza instantaneu.Printre ele sunt călugărițele care conduc House Nonnatus precum și alte trei moase, care sunt colege și prietene pentru Jenny: vivacea Trixie ( Helen George), sensibila Cynthia (Bryony Hannah) și magnifica Camila  (Miranda Hart), aceasta din urmă fiind favorita  mea. Otro personaje que también me ha gustado mucho es Jimmy, el mejor amigo de la enfermera Lee. Un alt personaj  care mi-a plăcut, de asemenea, este Jimmy cel mai bun prieten  al asistentei Jenny  Lee.
             Fiecare episod ,urmărește unul sau două cazuri de maternitate, presărate cu povesti personale ale personajelor principale. Los casos, a pesar de ser una serie blanca, tocan temas duros, pero muestran, por lo general, optimismo y la belleza de la vida, algo bastante fácil al tratar el tema de los nacimientos. 
 
 
           Unul din lucrurile care mi-au placut cel mai mult la aceasta serie este ca am putut  vedea resursele care erau  folosite înainte de moașe, chiar mai mult,  facem cunoştinţă cu comunitățile  în care moaşele fac vizite mamelor  inainte de naştere și le  asista uneori de  mai multe ori la domiciliu. Cred că profesia de moașă este minunată. No digo que no sea dura, ni mucho menos, pero estás presente en un momento único, tan íntimo, tan humano... Estas chicas se convierten en parte de la vida de una familia. Nu spun că nu e greu, dar sunt prezente într-un moment atât de intim, atât de  uman ... Aceste fete devin parte din viața unei familii. Desde esa perspectiva se muestran las alegrías, dificultades, dramas, de mujeres y familias del barrio y la época. Iau parte la  bucuriile, dificultățile și dramele femeilor și familiilor din cartier .
               Ca toate productiile BBC, este o serie foarte atent concepută  la toate aspectele; la ambientación de la época es un deleite y junto con el vestuario y la música que la acompañan, logra trasladarnos perfectamente a la década de los 50's. atmosfera anilor  
'50 este perfectă , însoţită de  costume superbe și o muzică perfectă.
 Concluzia:   Call the Midwife este o serie bine realizată , care vorbește despre viața și moarte pe un ton blând, amar și călduros , con unos personajes entrañables y unas tramas que no dejan indiferente al espectadorcu câteva personaje duioase și poveşti  care nu ne  lasă indiferenți.

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu