duminică, 2 februarie 2014

Film Kate and Leopold (2001)


Sinops : Kate McKay (Meg Ryan) întruchipează femeia modernă a secolului al XXI-lea, care-şi doreşte să aibă succes în lumea corporatistă.
Stuart (Liev Schreiber), fost iubit al lui Kate, descoperă o poartă a timpului prin care îl aduce în noul mileniu pe stră-străbunicul lui, Leopold (Hugh Jackman), care trăia în anul 1867.
Datorită acestei întâmplări neobişnuite, Kate şi Leopold se întâlnesc şi, deşi vin din lumi diferite, descoperă unul în celălalt sufletul pereche.  

Impresiile mele: Una dintre  temele   cele mai des  întîlnite, în  cinema și literatură sunt călătoriile în  timp. Acestea deşi sunt cu totul imposibile în lumea reală , au condus la nenumărate povești care au credibilitate mai mult sau mai puțin științifică.
     Cu Kate & Leopold intrăm pe  tărâmul comediei romantice, iar "detaliile" procesului de călătorie în timp nu sunt  la fel de importante ca și povestea de dragoste dintre protagoniști noştri. 

         Kate McKay este o femeie modernă în adevăratul sens al cuvântului. Este respectată de colegii săi și este pe punctul  de a fi promovată ca vice-presedinte al companiei unde lucrează. Tiene su propio departamento en pleno corazón de Nueva York, y al conocerla más sabremos que ella no se deja llevar por las emociones, es muy poco sentimental y en cuestiones del amor no cree en cuentos de hadas, príncipes ni finales felices. Are propriul apartament în inima oraşului New York, este foarte sentimentală şi nu crede în basme, prinți și finaluri fericite. Ante los ojos del mundo es una mujer independiente que no necesita a nadie, pero resulta que no todo es lo que parece... În ochii lumii este o femeie independentă care nu are nevoie de nimeni, dar se pare că nimic este ceea ce pare ... Pentru că atunci când nu o  vede nimeni , Kate este singură, tristă și încă suferă după desparţirea de   fostul său iubit cu care a fost împreună timp de patru ani .
Leopold este un aristocrat englez care locuiește în același oraș ca și Kate, dar în secolul al XIX-lea, o perioadă de mari schimbări sociale și descoperiri .El Pero Leopold debe lidiar con sus obligaciones hacia su familia, pues, como el Tercer Duque de Albany tiene la obligación de restaurar el prestigio y el dinero que su familia fue perdiendo con el paso del tiempEl         trebuie să facă față obligațiilor sale de  familie, deoarece  este al treilea ducele de Albany şi are obligația de a restabili prestigiul și averea  pe care familia sa a pierdut-o de a lungul timpului. Por ello, no tiene otra opción más que casarse con alguna muchacha de buena familia y con gran fortuna. Prin urmare, el trebuie să se căsătorească cu o fată de familie bună și cu  avere.  Pero Leopold se niega a vender su corazón y desea encontrar a alguien por quien pueda sentir amor de verdad, pero lo que ve a su alrededor sólo son mujeres atraídas por su título y no por su persona. Dar Leopold refuză să-și vândă inima și doreşte  să găsească pe cineva  cu care poate să  simți dragostea adevărată, deşi  în jurul lui sunt  doar femei atrase de titlu și nu de el.
            Lucrurile schimbă pentru el atunci când Stuart, fostul iubit al lui Kate , care este  obsedat de găsirea unui mod de a călători în timp descoperă un portal spre trecut . .Stuart encuentra esta grieta en el continuo del tiempo y atraviesa el portal hacia el 28 de Abril de 1876, donde asiste a la inauguración de la construcción del Puente de Brooklyn y visita a sus antepasados en Albany House, la noche del baile donde se anunciará el enlace del joven Duque de Albany. Stuart   călatoreşte prin portal pâna la 28 aprilie 1876, unde  participă la inaugurarea construcției podului Brooklyn .Este observat de Leopold  care îl urmareşte  pentru a afla de unde vine acest om ciudat. În dimineața următoare, Leopold  se trezește în New York, dar în anul  2001, după cum îi explică Stuart. În timp ce Stuart cade accidental în casa liftului, Leopold o întâlnește pe  Kate, care-l ia imediat drept  un nebun și îi acordă puțină atenție, dar cu toate acestea el este impresionat de ea.
          Leopold se adaptează rapid la noul mediu și progresul tehnologic îl  fascinează. Se minunează de zgârie-norii falnici și în  nu în cele din urmă se uită  neîncrezător la podul Brooklyn care încă există. También se queda pasmado con las nuevas formas en que la gente se relaciona entre sí, sin cortesía ni modales. De asemenea, este uimit modul în care oamenii interacţionează reciproc, fără curtoazie sau maniere.
       Kate şi Leopold trec prin  mai multe situații, înainte de a începe să apreciez unul pe altul   .Kate este este încântată de cavalerismul lui Leopold , care nu este văzut de obicei în aceste vremuri și Leo este surprins de prospețimea ei. Treptat, acest domn trece de scutul protector a lui  Kate și ea începe să îl  privească cu alți ochi…. Él se enamora de ella por su diferencia respecto a las mujeres que conoce, por su independencia y por su carácter firme y algo atrevido.
         Mi- a plăcut foarte mult această comedie romantică  despre relația complicată dintre idealism și romantism. Filmul exploatează diferențele culturale dintre cele două lumi opuse :  NY secolului al XIXlea   si NY secolul  al XXI lea.  De asemenea  , scoate în evidență lipsa de cavalerism, vitejie si eleganta a acestei lumi.
Filmul are multe puncte în favoarea sa: o distributie excelenta  și o  atmosfera impecabilă, costume inteligente și un  scenariu  interesant He leído por allí algunas críticas desfavorables en cuanto a la verosimilitud científica del viaje en el tiempo, pero a mi entender ése no es el ángulo desde donde mejor se aprecia el filme, aquí lo importante es el romance entre esta moderna mujer cínica y este perfecto caballero victoriano. Am citit unele comentarii nefavorabile în privința corectitudinii științifice a călătoriei  în timp, dar am înțeles că nu este unghiul din care este privit filmul. Cel mai important lucru aici este povestea de dragoste dintre o femeie modernă,cinică  și un  gentleman victorian. Chimia dintre Meg Ryan și Hugh Jackman este elementul esenţial din această  poveste. . În ciuda a șapte ani distanță (Hugh a avea  33 ani  și Meg 40) arata fantastic împreună și a fost  o plăcere să îi urmăresc în acest film .
          Hugh Jackman a fost adevărata revelație a filmului.Su usual acento australiano fue reemplazado con un perfecto acento británico, recibió clases de etiqueta, estudió bailes de salón e incluso aprendió a montar a caballo a la manera de un hombre del sigo XIAccentul lui de obicei australian a fost înlocuit cu un accent britanic perfect.A luat cursuri de etichetă, dans și chiar a învățat cum să călărească  în maniera unui om din  secolul al XIX lea .  Como ya les había contado en el post de cumple de Hugh por esta peli recibió su primera y hasta ahora única nominación a los Globo de OrTremendamente atractivo, terriblemente encantador, dulce y lleno de ternura, Leopold es uno de los mejores personajes de Hugh y desde luego el favorito de este blog y de esta dama que esExtrem de sexy, foarte fermecător, dulce și plină de duioșie, Leopold este unul dintre cele mai bune personaje ale lui Hugh și desigur, favoritul meu La banda sonora acompaña cada uno de los momentos de la historia con maestría y el hermoso tema principal fue compuesto especialmente para la ocasión por Sting. .
Concluzia  Un film romantic care mi-a placut mult, o poveste de dragoste foarte frumoasa, pe care cred ca oricine si-ar dori sa o traiasca.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu