duminică, 13 noiembrie 2022

Misterul din Wolfhunter River - Rachel CaineCategorii: Crime, mister

Data publicării: 2021

Editura: Herg Benet

Nr Pag: 400

Colectie: Passport

Serie: Stillhouse Lake

Volum Din Serie: 3

 

Secrete periculoase, relații tulburătoare, alegeri dificil, urmăriri sălbatice,frisoare, adrenalină și emoții - toate acestea și multe altele pot fi găsite în romanul”Misterul din Wolfhunter River”.

Am întâlnit-o pe Rachel Caine pentru a treia oară în seria ”Stillhouse Lake”. Consider această întâlnire reușită din nou.

Gwen Proctor poate aparent să respire uşurată, deoarece a scăpat de cea mai mare ameninţare - fostul ei soţ, criminalul în serie, Melvin Royal. Din păcate, problemele nu trec deloc, ba chiar încep să se îngrămădească precum vasele murdare lăsate în chiuvetă. După o apariție nereușită la televizor, familia sa se confruntă cu un alt val de ură pe internet. În plus, organizația, al cărei obiectiv este să transforme viața familiei Proctor în iad, își face din nou apariția.

În ciuda enormității propriilor probleme, Gina este de acord să ajute o femeie care o contactează telefonic. Apelanta pare paranoică și îngrijorată. O călătorie la Wolfhunter este o mișcare periculoasă, dar Gwen  nu ar fi putut acționa altfel. Până la urmă, o fată de vârsta fiicei sale a fost acuzată că și-a ucis mama...

Am absorbit literalmente cele două părți anterioare din „Stillhouse Lake”. Așa a fost și de data aceasta. Ceva se întâmplă tot timpul, amenințările pândesc aproape pe fiecare pagină a romanului. Mi-a plăcut foarte mult modul în care Rachel Caine a conectat trecutul personajelor cu prezentul. Întreaga carte este scrisă foarte bine, se citește rapid și creează cu adevărat dependență. Una peste alta - oriunde apare familia Proctor, există o amenințare mortală care îi pândește nu numai pe ei înșiși, ci și pe cei care îi vânează. Wolfhunter River este oraș misterios și întunecat, în care dreptatea și bunătatea nu există.

 În ceea ce privește personajele principale, desigur, Gwen Proctor/Gina Royal este în prim plan. O femeie dură, curajoasă și hotărâtă. Aceasta este o femeie care, pe de o parte, a fost distrusă mental de soțul ei, dar pe de altă parte, ca o leoaică, își protejează familia împotriva oricărei amenințări. După cum se dovedește, cu fiecare volum nou devine mai puternică. Se poate spune că este aproape indestructibilă, pentru că este condusă de dragostea nemărginită pentru copiii ei. Copii care, în ciuda unor experiențe traumatizante, nu se luptă cu probleme grave. Copiii, care sunt încă mici, dar care dau dovadă de o inteligență extraordinară. Mai este și Sam Cade –un bărbat sensibil și grijuliu. Bărbatul care a fost inițial hotărât să răzbune moartea surorii sale. A dat vina și pe Gwen. Cu toate acestea, la un moment dat a înțeles adevărul –că  Gwen este nevinovată.  Cel mai enervant personaj pentru mine, a fost Miranda Tidewell. Nu i-am înțeles comportamentul. Ok, a suferit o tragedie pentru că și-a pierdut fiica iubită, dar nici asta nu o îndreptățea să se comporte ca o creatură rece, lipsită de toate sentimentele bune.

 Pe scurt, ”Misterul din Wolfhunter River” ne arată cât de crud poate fi un om. Cât de repede credem ceea ce vedem la televizor, ceea ce citim pe web și, mai presus de toate, avem încredere în alți oameni și nici măcar nu ne gândim o clipă cât de mult putem răni o altă persoană cu judecățile și acțiunile noastre. Sunt foarte curioasă cu ce va veni autoarea în volumul al patrulea, pentru că pentru mine toată povestea s-ar putea încheia cu aceste trei părți. Pentru fanii ficțiunii polițiste este alegerea perfectă.

Aspecte pozitive:

 • -          Încă o dată, Gwen s-a dovedit a fi o femeie puternică și extrem de rezistentă.

Aspecte negative:

 • -Un comportament destul de irațional al protagonistei. Gwen se implică cu bună știință pe ea, copiii și Sam într-o chestiune care îi pune în pericol și nu îi privește deloc. În opinia mea, acesta este un comportament destul de ciudat și nu se potrivește cu protagonista din volumele anterioare.
 • -Personajele sunt puțin unidimensionale (băieții răi sunt foarte răi și băieții buni sunt prea buni).
 • -Numărul de urmăriri, împușcături la un moment dat este cu adevărat exagerat.

2 comentarii:

 1. Hmmm, îmi place mult coperta, sincer, și cred că am văzut-o la reducere pe undeva :)) Sunt sigur că am stat bine și m-am gândit cândva dacă să mi-o iau sau nu. Și, totuși, chiar pare interesantă!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca ai primele volume, cred ca merita să îi dai o șansă.

   Ștergere