duminică, 12 aprilie 2020

În ritmul inimii - Mark Burnell
An aparitie: 2020
Autor: Mark Burnell
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Leda Edge
Editura: LEDA
Nr. pagini: 528


Stephanie - o studentă a cărei familie a murit într-un accident de avion.
Lisa - o prostituată din Soho, toxicomană și alcoolică.
Petra - o teroristă care acționează în toată lumea.
Marina - consultant pentru companii farmaceutice globale.
Aceste patru persoane sunt o singură femeie - un criminal instruit de o agenție secretă pentru combaterea terorismului. Lumea ei este dominată de violență, minciunile și identitățile false, pentru care plătește un preț ridicat. Dar în numele răzbunării, merită să plătească orice preț. Chiar dacă rămâne întrebarea: cine este ea cu adevărat? 
Indiferent că este prostituata Lisa, sau este în timpul antrenamentelor sale în Scoția sau în timpul misiunilor sale sub identitatea Petrei, Stephanie nu își găsește niciodată locul. Loc pe care nu l-a găsit nici pe parcursul vieții părinților, motiv pentru care nu s-a urcat în avion în ziua accidentului. O descoperim pe măsură ce se descoperă, mulțumită în special unui jurnalist, Proctor, care o readuce la viață luând-o sub aripa lui și îi dezvăluie atacul terorist aupra zborului NE 027 care explodează peste Atlantic, înainte de a fi el însuși ucis. Aflăm că atacul a fost cauzat de „Reza Mohammed”, dar nu știm cum a procedat, știm decât că î spatele atacului este un personaj numit Khalil.
Din acest moment, Stephanie pleacă în urmărirea fantomelor, acceptând aproape totul pentru a-și atinge scopurile, inclusiv să devină o asasină. 
Așa că urmăm aventurile lui Stephanie care va deveni o adevărată „mașină de război” - care va prelua mai multe identități în funcție de nevoie. Conform capitolelor, fiecare reprezintă eroina: începem cu Lisa - Stephanie - Petra - apoi Marina și acestea sunt diferitele metamorfoze folosite pentru a se răzbuna.
Ea întâlnește oameni periculoși - își riscă viața în orice moment dar, din fericire pentru ea, întâlnește și oameni frumoși, rari, care relaxează oarecum această atmosferă plină de pericole - de tensiuni - probleme cauzate de teroriști.
Narațiunea alternează între ceea ce se întâmplă și gândurile lui Stephanie - acest lucru permite cititorului să înțeleagă mai bine sentimentele ei. 
Pe scurt: Este un roman pe care îl recomand fanilor Nikita și Jason Bourne. Un thriller cu spioni, plin de suspans ... Sunt curioasă să descopăr cum evoluează ea în următoarele volume.

Romanul a apărut la editura Corint și îl găsiți aici. 

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Daca am inteles eu corect, acest roman este adaptat cinematografic inca de anul trecut.
      Multumesc pentru vizita si comentariu!

      Ștergere